Färg och smak med indisk mat....
Vill du ha grytan starkare i smaken så tillsätt med curry eller kajennpeppar.
En klick mango chutney kan också göra susen om man vill ha extra kick.
Ingredienser
1 stor grillad kyckling
Currysås
Ca 1 msk curry
50 g smör
1 msk vetemjöl
5 dl hönsbuljong, av tärning
1 äggula
1 dl grädde
Kokt ris till 4 portioner
Instruktioner
Skär kycklingen i skinn - och benfria bitar. Sätt ris på kokning.
Fräs curryn på rätt svag värme i matfettet i en kastrull. Rör ut mjölet klimpfritt i curryfettet och vispa i buljongen, lite i taget.
Koka såsen några minuter.
Rör ihop äggula och grädde och vispa ner i såsen, som nu inte får koka. Då skär den sig.
Blanda kycklingbitarna i den heta såsen och servera direkt med kokt ris.
Det låter gott!
Jag brukar alltid låta kycklingen koka i själva såsen och då tar det längre tid och smaken av kryddorna försvinner lite gran.
Enligt detta recept tar man antagligen mer tillvara på kryddornas smaker.
alaa
Det låter gott! Jag brukar alltid låta kycklingen koka i själva såsen och då tar det längre tid och smaken av kryddorna försvinner lite gran. Enligt detta recept tar man antagligen mer tillvara på kryddornas smaker.