Kycklinggryta med stark curry

Serverar: 4 portioner

Färg och smak med indisk mat.... Vill du ha grytan starkare i smaken så tillsätt med curry eller kajennpeppar. En klick mango chutney kan också göra susen om man vill ha extra kick.

Ingredienser

  • 1 stor grillad kyckling
  • Currysås
  • Ca 1 msk curry
  • 50 g smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 5 dl hönsbuljong, av tärning
  • 1 äggula
  • 1 dl grädde
  • Kokt ris till 4 portioner
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen i skinn - och benfria bitar. Sätt ris på kokning.
    2. Fräs curryn på rätt svag värme i matfettet i en kastrull. Rör ut mjölet klimpfritt i curryfettet och vispa i buljongen, lite i taget.
    3. Koka såsen några minuter. Rör ihop äggula och grädde och vispa ner i såsen, som nu inte får koka. Då skär den sig.
    4. Blanda kycklingbitarna i den heta såsen och servera direkt med kokt ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    alsanati 25 oktober 2009

    alaa

    aeshma 15 maj 2010

    Det låter gott! Jag brukar alltid låta kycklingen koka i själva såsen och då tar det längre tid och smaken av kryddorna försvinner lite gran. Enligt detta recept tar man antagligen mer tillvara på kryddornas smaker.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben