Kycklinggryta med vitlök och svartvinbärsjuice

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 1 timme

Underbar gryta som passa bra i höst/vinter mörkret!

Ingredienser

  • 4 Kycklingfiléer
  • 2 msk olja
  • 4 - 5 champinjoner
  • 1 paprika
  • 1 - 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 1 broccoli
  • 4 msk svartvinbärsjuice
  • 2 msk kycklingfond
  • 2 ½ dl grädde
  • 140 gram bacon (1 paket)
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfiléerna i lagomt stora bitar och stek dem i olivolja lite lätt (eftersom grytan ska koka senare).
    2. Hacka löken i "båtbitar", skär broccoli, vitlök, paprika, champinjoner och bacon i bitar och stek detta tills det är mjukt.
    3. Lägg tillbaka kycklingen i grytan och häll över grädden, svartvinbärsjuicen och fonden. Krydda med salt och peppar och låt koka ca 10 min.
    4. Servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    monicadanell 14 augusti 2011

    Hej tjejen nu har jag gjort kycklinggrytan med vitlök mumms vilken höjdare du får av mig j en solklar 5 monica

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben