Kycklingjärpar i citronsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Kyckling och citron är en perfekt kombo!

Ingredienser

  • Till järparna
  • 400 g kycklingfärs
  • 1 äggula
  • 1 msk ströbröd
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 msk riven gul lök
  • ½ citron, finrivet skal + saft
  • 1tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Citronsåsen
  • 2 msk kycklingfond + 6 dl vatten
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk hackad dill
  • ½ citron, finrivet skal
  • salt
  • vitpeppar
  • lite socker
  • Instruktioner

    1. Blanda kycklingfärsen med äggulan, ströbröd, potatismjöl och lök. Tillsätt citronskal + saft, salt och peppar. Blanda väl och dela smeten i 8 delar. Rulla till järpar. Bryn järparna lätt runt om.
    2. Såsen: Koka upp buljongen tills hälften återstår. Späd med grädde och tillsätt citronskal och dill. Smaka av med salt, peppar och lite socker.
    3. Lägg järparna i såsen och sjud ca 7-8 minuter.
    4. Servera med nykoks potatis och en god sallad!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Monikampk 10 september 2011

    söndagsmat

    lelin 21 mars 2017

    Detta är så otroligt gott, ett riktigt favoritrecept, som jag delat med mig till vänner och bekanta. Jag tar dock lite mindre vatten, så att såsen inte behöver reduceras så mycket.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben