Kycklingkebab

Serverar: 4 portioner

Gott och lättlagat!

Ingredienser

  • 400 gr kycklingfärs
  • 1/3 gul chili
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk sambal oelek
  • Grovmalen svartpeppar
  • Salt
  • 1 ägg
  • 4 msk potatismjöl
  • Instruktioner

    1. Vispa sönder ägget i en bunke, pressa i vitlök, tillsätt finhackad chili, salt och peppar efter smak. Rör i potatismjöl så det blir tjockt och lite trögt att röra, tillsätt färsen, rör ordentligt och låt stå ett par minuter så alla smakerna kommer till sin rätt.
    2. Rulla till avlånga ”köttbullar” och trä på spett. Lägg på plåt som är klädd med bakplåtspapper. Stek mitt i ugnen ca 30 minuter på 170 grader i varmluftsugn.
    3. Pensla med lite matfett efter halva tiden.
    4. Servera med ris och wokade grönsaker. Vill man kan man göra en crème fraichesås till, kanske med curry.

    Liknande recept

    5
    30 min
    3-4
    1

    Kommentarer (1)

    anluk 18 oktober 2008

    Underbart gott. Hade wokade nudlar till och gjorde en crème fraichesås med crème fraiche och thai chilisås. Mumsigt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben