Kycklingkebab med ostdip

Serverar: 6 portioner

Kycklingkebab med ostdip

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 röd chili
  • 1/2 msk spiskummin
  • Olja
  • 3 kycklingfiléer, ca 375 g
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1/2 dl rökt barbequesås
  • 2 dl Herrgårdsost, grovriven
  • 1 msk färsk mynta, grovhackad eller 1 tsk torkad
  • 12 grillspett
  • Dipp
  • 100 g smulad Kvibille gräddädel
  • 2 dl gräddfil
  • Salt
  • Peppar
  • Tillbehör
  • 2 rödlökar
  • 2 krm salt
  • Saft av 1 citron
  • 1 stort huvud isbergssallad
  • 1 gurka
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150°.
    2. Skala och finhacka löken och vitlöksklyftan. Kärna ur och finhacka chilin. Fräs lök, chili och spiskummin i lite olja. Låt kallna.
    3. Skär kycklingköttet i mindre bitar. Lägg kycklingbitar samt salt i en matberedare och mixa till en färs. Tillsätt grädden och mixa så att den arbetas in ordentligt. Stjälp upp färsen. Vänd försiktigt ner lökröra, chilisås, barbequesås, ost och mynta.
    4. Forma färsen till 12 långsmala bitar och trä upp dem på spett. Lägg spetten på en smord plåt. Tillaga mitt i ugnen i 20-25 minuter.
    5. Mixa eller mosa osten med gräddfilen till en slät dipp. Smaka av med salt och peppar. Skala och skiva rödlöken tunt, vänd runt den i salt och citronsaft. Skölj och strimla isbergssalladen fint. Skala och skär gurkan i stavar. Blanda och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben