Sesampanerad kycklingkebab

Låter gott

Ingredienser

  • 140 g bacon
  • 350 g kycklingfilé
  • 1 st ägg
  • 1 ½ msk maizena, majsstärkelse
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk sambal oelek
  • 12 st spett
  • ½ dl sesamfrön
  • 2 msk smör
  • Sås
  • 2 dl crème fraiche, lätt
  • ½ dl sweet chilisås
  • 1 krm salt
  • Tillbehör
  • 4 portioner ris
  • 1 paket wokgrönsaker
  • Instruktioner

    Skär bacon och kyckling i mindre bitar. Hacka dem i matberedare med kniv. Vispa samman ägg, majsstärkelse, salt och sambal oelek. Häll ner det i matberedaren och blanda till en smidig färs. Forma smeten runt grillpinnarna och rulla dem i sesamfrön. Stek dem ca 5 min i stekpanna, eller tills de är genomstekta. Vänd dem då och då. Blanda samman såsen. Servera spetten med sås, kokt ris och wokade grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben