Sesampanerade rispotatis plättar

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 45 minuter

Annorlunda tillbehör till en god grillad eller stekt köttbit. Gott med en söt chilisås till.

Ingredienser

  • 400 g kall kokt potatis
  • 120 g ris
  • 6 msk ost (riven, ex. gouda)
  • 4 msk gräslök
  • Salt
  • Peppar
  • Sesamfrö
  • Instruktioner

    1. Förvärm ugnen till 180 grader.
    2. Koka potatis och ris. Kyl ner potatisen och riset. Pressa potatisen och blanda den med riset, osten, gräslöken, salt och peppar.
    3. Knåda allt till en jämn massa. Forma runda bollar, panera bollarna i sesamfrö.
    4. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper. Dom flyter ut lite så tänk på att inte lägga dom för tätt. Det blir ca 20 stycken. Baka dom i ugnen i ca 25 minuter tills dom har blivit gyllenbruna.

    Liknande recept

    5
    15 min
    2-4
    2
    4.3
    5 min
    1-2
    7

    Kommentarer (1)

    evaldo 30 september 2008

    Hejsan. Jag har lagat dina sesampanerade rispotatisplättar och det var jättegott. Jag serverade dem till mangomarinerade kycklinglår. Ska göra dem flera gånger och då till någonting annat än kyckling. Jag har lagt in ett par bilder också, hoppas du inte har något emot det? såg att du bodde i Torrevieja nu. Vi åker dit varje år på semestern, tycker det är bra där, men ack det blir dyrare där också som överallt annars.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben