Sesampanerad kycklingfilé

Serverar: 2 portioner

En lättlagad rätt med allt-i-ett, rik på smaker och fattig på kalorier.

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer
  • Salt
  • Peppar
  • Äggvita
  • 2-3 msk sesamfrön
  • 4 potatisar
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 1 liten purjolök
  • 1 msk olja
  • Instruktioner

    1. Ugn: 200°
    2. Salta och peppra kycklingfiléerna. Vispa upp äggvitan lätt och pensla filéerna. Vänd dem i sesamfrön.
    3. Skala och skär rotfrukter och purjolök i mindre bitar.
    4. Lägg kycklingfiléerna i en oljad ugnssäker form med grönsakerna runt omkring.
    5. Ringla över resten av oljan och stek mitt i ugnen i ca 30 minuter. Se till att kycklingen är riktigt genomstekt. Servera med en sallad.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben