Kycklingkorma med stekt spetskål

Serverar: 4 portioner

Den indiskt inspirerande rätten får god sötma av kokosmjölk, mandelmjöl och russin. Mynta och lime friskar upp! Den som är extra hungrig äter denna rätt tillsammans med ris eller annat gryn.

Ingredienser

  • 500 g spetskål
  • 600 g kycklinglårfiléer
  • 1 msk + 1 msk + 1 msk smör
  • 1 tsk + ½ tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 1 gul lök
  • 1 msk curry
  • 1 tsk socker
  • 2 dl kokosmjölk
  • 3 msk mandelmjöl
  • 1 dl russin
  • 1 dl salta cashewnötter
  • Garnering
  • Mynta
  • Limeklyftor
  • Tillbehör
  • Eventuellt ris eller annat gryn
  • Instruktioner

    1. Putsa och skär kycklinglåren i bitar, ca 3x3 cm. Stek dem i smör ca 3 minuter runt om. Krydda med 1 tsk salt och peppar. Skala och hacka löken. Fräs den i 1 msk smör i en gryta. Strö över curry, socker och ½ tsk salt.
    2. Häll i kokosmjölken och tillsätt mandelmjölet. Koka upp och lägg i kyckling och russin. Låt koka under lock i 3-5 minuter. Skär spetskålen i klyftor. Stek dem i 1 msk smör i ca 5 minuter. Strö cashewnötterna över grytan.
    3. Servera grytan med spetskål och eventuellt kokt ris eller annat gryn. Garnera med mynta och lime.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben