Kycklinglår BBQ med matvete och grönsaker

Serverar: 4 portioner

Trä kycklinglårfiléerna på två spett så ligger de stadigt och kan lätt vändas på grillen.

Ingredienser

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 2 dl matvete
  • 12 knippmorötter
  • 1 gurka
  • 1 knippe rädisor
  • 2 dl barbecuesås
  • Rivet skal av 1 citron
  • 1 msk citronjuice
  • 1 tsk flytande honung
  • ½ påse mangoldskott, 40 g
  • Olivolja
  • Salt
  • Flingsalt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna. Koka morötterna i lättsaltat vatten. Skala gurkan. Skiva gurkan och rädisor tunt. Putsa kycklinglåren och vik ut dem. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar och blanda med 1 dl av barbecuesåsen i en bunke.
    2. Trä upp på dubbla spett och grilla runtom tills låren är genomstekta, 10-15 minuter. Pensla med resterande sås under grillningen. Skär ett snitt i den tjockaste delen, sipprar klar saft ut är kycklingen färdig.
    3. Blanda matvete, gurka, rädisor, citronskal, juice, honung, ½ msk olja, ½ tsk salt och 2 krm peppar. Vänd ner mangoldskotten och morötterna och servera med kycklingen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben