Denna kycklinggryta tillagas i en crock-pot, men kan naturligtvis även tillagas i en gryta på spisen. Då behövs kanske lite mer vätska.
Smaksättningen är kinesisk, som i regel är för sött för min smak så i stället för att tillsätta honung/socker el dyl har jag valt ett syrligt äpple.
Ingredienser
8 kycklinglår eller kycklingklubbor
1 tsk flingsalt
2 tsk nymald svartpeppar
ca 10 cm purjolök
4 finhackade vitlöksklyftor
0,5 dl kinesisk soya
ca 1 msk riven färsk ingefära
1 msk sesamolja
1 syrligt äpple
Lite olja i botten på grytan
Instruktioner
- Pensla botten i grytan med lite olja.
Gnid in kycklingdelarna med salt och peppar.
Lägg i kycklingdelarna med skinnsidan upp.
Skär äpplet i klyftor och lägg dem vid sidan av kycklingbitarna.
Skär purjolöken i halvcentimetersskivor och lägg ner i grytan.
Hacka vitlöken och riv ingefäran och blanda det med soyan.
Häll blandningen över kycklingen.
Sätt locket på grytan.
Sätt temperaturen på låg och tiden på 4 timmar.
- Jag serverar med lättkokt (2 min) broccoli, men du kan naturligtvis välja något annat.
Liknande recept
Kommentarer (0)