Kycklinglår i crock-pot

Serverar: 4 portioner

Tid: 4 timmar 10 minuter

Denna kycklinggryta tillagas i en crock-pot, men kan naturligtvis även tillagas i en gryta på spisen. Då behövs kanske lite mer vätska. Smaksättningen är kinesisk, som i regel är för sött för min smak så i stället för att tillsätta honung/socker el dyl har jag valt ett syrligt äpple.

Ingredienser

  • 8 kycklinglår eller kycklingklubbor
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 tsk nymald svartpeppar
  • ca 10 cm purjolök
  • 4 finhackade vitlöksklyftor
  • 0,5 dl kinesisk soya
  • ca 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk sesamolja
  • 1 syrligt äpple
  • Lite olja i botten på grytan
  • Instruktioner

    1. Pensla botten i grytan med lite olja. Gnid in kycklingdelarna med salt och peppar. Lägg i kycklingdelarna med skinnsidan upp. Skär äpplet i klyftor och lägg dem vid sidan av kycklingbitarna. Skär purjolöken i halvcentimetersskivor och lägg ner i grytan. Hacka vitlöken och riv ingefäran och blanda det med soyan. Häll blandningen över kycklingen. Sätt locket på grytan. Sätt temperaturen på låg och tiden på 4 timmar.
    2. Jag serverar med lättkokt (2 min) broccoli, men du kan naturligtvis välja något annat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben