Kycklinglår med julkryddor och morotskräm

Serverar: 15 portioner

Ett litet tilltugg till glöggen när du bjuder in till glöggfest. Här i form av milda smker som passar både stora och små.

Ingredienser

  • 800 g urbenat kycklinglår
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk olivolja
  • 15 drinkspett
  • Kryddblandning
  • 2 tsk mald kummin
  • 2 tsk mald kardemumma
  • ½ tsk mald kanel
  • 1 tsk mald nejlika
  • 2 krm mald svartpeppar
  • Morotskräm
  • 300 g morot
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 apelsin
  • 4 stjärnanis
  • 2 tsk pressad limesaft
  • 1 tsk riven ingefära
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tsk salt
  • Garnering
  • 2 msk strimlad persilja
  • 1 dl färsk körvel
  • 1 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Skär kycklinglåren i små bitar. Stek i olja med salt och kryddblandningen i ca 5 minuter under omrörning. Låt svalna. Trä upp kycklingen på små drinkspett.
    2. Skala och skär vitlök, morot,lök och apelsin i mindre bitar. Lägg grönsakerna i en kastrull med stjärnanis och fyll upp med vatten. Koka tills moroten är mjuk. Sila, men spara 1 dl kokvatten.Ta bort anisen och mixa krämen slät med ingefära, limesaft och crème fraiche. Späd ev med kokvatten om du tycker att det känns för tjockt. Smaka av med salt.
    3. Fördela morotskrämen i glas och lägg i spetten. Lägg dit garneringen och servera glögg till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben