Kycklinglår som i New York

Serverar: 2 portioner

Detta är dubbelpanerad kyckling, extra gott och saftigt. Speciellt vanligt i USA.

Ingredienser

  • 1 pkt djupfrysta kycklinglår (300 g)
  • 1 dl vetemjöl
  • Salt
  • Peppar
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 2 msk smör
  • Instruktioner

    1. Tina kycklinglåren. Blanda vetemjöl, salt och peppar i en plastpåse och skaka kycklinglåren i detta. Klappa bort överflödigt mjöl.
    2. Vispa upp ägget och rulla kycklinglåren i det. Låt dem rinna av väl och vänd dem till sist i ströbrödet, som klappas in ordentligt. Låt gärna kycklinglåren ligga och torka ½-2 tim på torr skärbräda.
    3. Bryn matfettet i en stekpanna och stek kycklinglåren på ganska svag värme ca 30 minuter. Vänd dem allt eftersom så att de får fin färg runt om.
    4. Servera med pilaffris eller sprödvärmt pain riche och en sallad gjord på isbergssallad, pimiento och citronklyftor.

    Liknande recept

    2
    4 h
    2
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben