Kycklinglårfilé med härlig smak av kryddor

Serverar: 4 portioner

Laga enkel och smakrik kycklingrätt hemma för att ta med på utflykten.

Ingredienser

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1 kruka basilika
  • 1 knippa persilja (25 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • Några varv på svartpepparkvarnen
  • 1 dl aivar relish, mild
  • 2 msk olivolja
  • 1 pkt bacon (140 g)
  • Tillbehör
  • Couscous
  • Tomatsallad
  • Basilikakvistar
  • Bladpersilja
  • Instruktioner

    1. Repa av bladen från basilika och persilja, kör dem tillsammans med vitlöken i en matberedare så att de blir finfördelade.
    2. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg lårfiléerna med insidan upp, salta och peppra. Bred på 4 msk aivar relish och lägg på dubbelvikta baconskivor. Strö över det kryddgröna. Rulla ihop och lägg dem i en oljad ugnsform. Salta och peppra och bred på resterande aivar relish. Stek mitt i ugnen ca 25 minuter. Låt dem svalna och lägg sedan i en plastform som går bra att frysa i.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben