Kycklingleverpanna med potatismos

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

MUMS! Kycklinglever är den enda levern jag äter,, Gott!!

Ingredienser

  • 800 g mjölig potatis, skalad och i bitar
  • 1–2 dl mjölk
  • 1–2 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1/2 tsk strösocker
  • 2 rödlökar
  • 1 msk smör
  • 2 röda äpplen
  • 500 g tinad kycklinglever
  • Svartpeppar
  • 1 1/2 dl portvin eller svartvinbärssaft
  • Lite rostad lök till servering
  • Instruktioner

    1. Koka upp potatisen och sjud den riktigt mjuk. Häll bort vattnet och mosa med lite mjölk i taget, salt, peppar och socker.
    2. Skala och skiva löken, stek i lite av smöret på svag värme. Ta upp. Klyfta äpplena och stek dem, ta upp.
    3. Ansa och dela levern i bitar. Stek i smör på medelvärme, salta och peppra. Späd i pannan med vin eller stark saft, lägg tillbaka lök och äpple och låt puttra ett par minuter under lock före servering.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben