Kycklingnuggets med sataysås

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Kycklingnuggets med sataysås är en riktig Barn- favorit till fredagskvällens mys. Relativ enkelt Mycket godare än färdigfrusna Tips: Stek kycklingnuggetsen på smörpapper beklädd långpanna mellan 15-30 min beroende på storlek. Ugnsvärme 225º

Ingredienser

  • Kycklingnuggets
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 ägg
  • 3/4 dl majsstärkelse
  • 1 lime, rivet skal
  • 2 msk lime, pressad saft
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar, nymald
  • 4 dl sesamfrön
  • ½ dl rapsolja
  • Sataysås
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 msk färsk ingefära, finhackad
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk olja
  • 100 g jordnötssmör med bitar
  • 3 dl creamy coconut milk, Santa Maria
  • 2 tsk honung
  • 1 msk lime, pressad saft
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Ugn: 225°
    2. Börja med såsen. Fräs lök, ingefära och sambal oelek i oljan ett par minuter. Tillsätt jordnötssmör, kokosmjölk och honung. Låt såsen koka upp. Smaka av med limesaft, salt och peppar.
    3. Skär kycklingfilén i ca 2-3 cm stora bitar. Blanda ägg, majsstärkelse, limeskal, limesaft, salt och peppar i en bunke.
    4. Doppa kycklingbitarna i smeten och sedan i sesamfrön. Lägg dem på ett smörpapper.
    5. Hetta upp en stekpanna med oljan och stek kycklingbitarna på medelvärme, ca 3 minuter runt om. Lägg över dem i en liten långpanna och fortsätt stekningen i mitten av ugnen, ca 10 minuter.
    6. Lägg upp kycklingen och servera med sataysås, sallad och kokt ris.
    7. Tips! Köp sesamfrö i påse från grynhyllan. Det blir billigare. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    tezzie 5 september 2013

    Spännande, ska testa detta idag :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben