Seitanspett med sataysås

Serverar: 2 portioner

Vegetariska grillspett.

Ingredienser

  • Seitanspetten
  • 3-4 seitanfileèr
  • 0,5 msk koriander
  • 0,5 dl sojasås
  • 3 st klyftor vitlök
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk sesamolja
  • Satay-såsen
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 5 tsk sojasås
  • 4 msk socker (el. farin)
  • 2,5 dl sojamjölk
  • 2,5 dl jordnötssmör
  • 4 msk citronjuice
  • 0,5 tsk cayennepeppar
  • Instruktioner

    Skiva upp seitanfiléerna i lagom stora bitar. Blanda sedan ihop en marinad utav 2,5 dl. vatten, koriandern och sojasåsen. Pressa ner vitlöken och blanda runt. Låt seitanbitarna ligga i marinaden så länge som möjligt. Gärna över en natt. Blanda ihop alla ingredienser till satay-såsen. Låt koka upp på svag värme. Ställ sedan att sjuda i ca. 15 minuter. Dränera de marinerade seitanbitarna och stek upp dem på medelvärme i en blandning av raps- och sesamolja. Trä på dem på spett så fort de fått lagom yta och färg. Servera med satay-såsen tillsammans med t.ex. ris

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    heartfriend 16 februari 2010

    Hej vad är seitanfiléer för något, är det ungefär som tofu?? Mvh sireon

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben