Fick jag som mattips från Linda en gammal arbetskompis.
Ingredienser
Deg
2 dl vetemjöl
200 g smör
1 msk vatten
Fyllning
1 grillad kyckling
Purjolök
4 dl crème fraiche
1,5 grönsaksbuljongtärning
Riven ost
Instruktioner
Ta fram smöret och låt det bli rumstempererat. Blanda sedan vetemjöl, smör och vatten i en beredare till en jämn deg. Låt degen ligga kallt i ca 1 timme.
Rensa den grillade kycklingen och skär köttet i mindre bitar.
Hacka purjon och champinjonerna och färs dom i lite. Tillsätt kycklingen i pannan och rör om. Tillsätt crème fraichen och smula ner buljontärningarna. Låt puttra ihop i några minuter.
Tryck ut pajskalet i en t.ex en pajform och förgrädda den i 10-15 minuter i 200 grader.
Höj sedan temperaturen till 225 grader
Lägg i röra i pajskalet och lägg den rivna osten ovanpå.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter, när osten fått lite härlig färg är den färdig.