Kycklingpaj med curry

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

Enkel paj som kan serveras till vardag och fest.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk vatten
  • 2 kycklingfiléer
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1/2 krm peppar
  • 10 cm purjolök
  • 1 orange paprika
  • 1 gul paprika
  • 2 msk smör
  • 2 tsk curry
  • 3 ägg
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • 2 dl riven lagrad ost
  • Instruktioner

    1. Bland smör och mjöl till degen. Tilsätt kallt vatten och blanda snabbt i hop. Linda degen i plastfolie, och låt ligga i kylskåp i 30 minuter.
    2. Tryck ut degen i en smörjad pajform, nagga botten och förstek i botten av ugnen i 10 minuter på 200 grader.
    3. Strimla kycklingen och bryn den i smör. Salta och pepra. Skiva purjolöken tunt, och strimla paprika. Fräs grönsaker i smör tills dom blir mjuka. Tilsätt curry.
    4. Fördela kyckling och grönsaker i pajskalet. Vispa i hop ägg, grädde och ost och häll detta över.
    5. Stek pajen i nedre del av ugnen vid 200 grader i ca. 30 minuter. Servera med grön sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Biinii 6 juli 2013

    Gjorde denna paj igår. Använde mig dock av crème fraiche (paprika/chili) istället för matlagningsgrädde. Blev uppskattat av hela familjen! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben