Kycklingpaj glutenfri

Serverar: 4 portioner

Pajen går även bra att frysa

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 150 g smör
  • 5,5 dl glutenfri fin mjölmix, eller vanligt mjöl
  • 2 tsk fiberhusk
  • 3 msk vatten, kallt
  • Fyllning
  • 1 st grillad kyckling
  • 20 g skinn från kycklingen
  • 1 st purjolök
  • 1 burk skivade champinjoner
  • 0,5 msk smör
  • 2 msk maizena majsstärkelse
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl ost, riven
  • Instruktioner

    1. Deg: Hacka samman smör, mjöl och fiberhusk till en grynig massa, gärna i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en ugnssäker form, 24 cm i diameter. Nagga skalet med en gaffel. Låt formen vila i kylskåp 15 minuter.
    2. Sätt ugnen på 225o. Förgrädda skalet i mitten av ugnen ca 10 minuter.
    3. Sänk ugnsvärmen till 200 grader.
    4. Fyllning: Skär kycklingkött och skinn i mindre bitar. Skölj och strimla purjolök. Häll av spadet till champinjonerna.
    5. Fräs purjolök och champinjoner i smör i stekpanna eller kastrull utan att det tar färg.
    6. Blanda maizena med 1/2 dl av grädden. Häll sedan i blandningen, resten av grädden, mjölken och tomatpurén. Låt såsen koka upp under omrörning.
    7. Lägg i kycklingköttet, skinnet, salt och peppar. Rör om så att allt blandas.
    8. Häll stuvningen över pajskalet. Strö över osten. Gratinera i mitten av ugnen ca 20 minuter, eller tills osten fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben