Kycklingpaj mango chutney

Förvandlade min favoritgryta till en paj. Är vanligtvis inte så förtjust i paj så jag brukar göra denna med pajdeg som lock. Självklart kan man göra den som en traditionell paj också.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl mjöl
  • 125 g smör
  • En knivsudd salt
  • 2-3 msk vatten
  • 3-4 kycklingfiléer
  • 3 morötter skivad i tunna slantar
  • 5-10 champinjoner
  • 1 finhackad lök el purjolök
  • 3 msk mango chutney
  • Matlagningsgrädde
  • ½ kycklingbuljongtärning
  • Ca 2 dl vatten
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Hacka samman smör, salt och mjöl. Tillsätt vatten och låt vila i kylen under tiden du gör fyllningen.
    2. Skär kycklingfiléerna i små kuber. Svetta löken tillsammans med morötterna.
    3. Tag upp och stek kycklingen så den får en fin färg. Salta och peppra. Lägg tillbaka löken och morötterna.
    4. Häll på vatten så kycklingen kan puttra i det. Tillsätt mango chutney och buljontärningen. Låt puttra ca 10 min.
    5. Smaka av och häll på lite matlagningsgrädde, (efter samvete) och red ev. av till en lite trögflytande sås.
    6. Smöra en pajform och häll i fyllningen. Kavla ut pajdegen till ett lock och lägg på fyllningen.
    7. Skär några lufthål i pajdegen.
    8. Grädda i 200 grader 20 min tills pajdegen är färdiggräddad.
    9. Servera med en fräsh sallad.
    10. Tips! Man kan pensla pajdegen med, uppvispat ägg eller mjölk för att få en finare färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben