Mixade ihop en suveränt god paj idag, hade jag inte blivit så mätt hade nog magen stått åt alla håll.
Ingredienser
Pajdeg
300 g margarin
6 dl vetemjöl
3 msk vatten
Fyllning
3 kycklingfiléer
Chicken & steakkrydda
140 g bacon
200 g skivade champinjoner
250 g brieost
1½ dm purjolök
1 röd paprika
Dragon
Salt
Svartpeppar
Riven ost
Äggstanning
6½ dl mjölk
8 ägg
Instruktioner
- Gör pajdegen, tryck ut den i en långpanna och ställ in i kylen i 30 minuter. Skär kycklingen i mindre bitar och stek dem till fin färg och krydda dem med chicken & steakkryddan.
- Grädda pajskalet i 225 grader i 10 minuter.
- Strö över kycklingen, stek bacon och strö över även den jämnt. Strimla och ha över purjon, skär paprikan och ha på den med. Skär osten i mindre bitar och lägg den jämnt över, ha sedan på svampen. Salta och peppra över även med dragonen.
- Vispa ihop ägg och mjölk och slå det över hela pajen lite försiktigt så inte ingredienserna flyttar sig. Strö till sist över lite riven ost. In i 225 grader ca 40 minuter, bli det för mycket färg sänk till 200 grader mot slutet. Pajen är klar när stanningen har stannat.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Mums!
Gjorde denna i en vanlig lite större pajform, blev passligt med ½ pajbottenreceptet och ½ äggstanningen. Bytte ut brieosten mot halloumiost, blev supergott!