Kycklingpaj med fetaost

Serverar: 1 portioner

Kyckling och fetaost passar utmärkt ihop. Serveras direkt på bordet i långpanna med dekoration av basilika, salami och röd paprika. Perfekt när man blir många!

Ingredienser

  • 6 dl vetemjöl
  • 250 g smör
  • 1 krm salt
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 1 grillad kyckling
  • 150 g fetaost
  • 6 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 dl mjölk, 3%
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • 1100 g skivor kryddstark salami
  • Garnering
  • 200 g grillad paprika från burk
  • 1 kruka färsk basilika
  • Servering
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Nyp ihop mjöl, smör och salt i en skål eller blanda i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Låt stå i kylskåp 30-60 minuter.
    2. Sätt under tiden ugnen på 200 grader. Tryck ut pajdegen i en smord långpanna och förgrädda pajskalet ca 15 minuter. Sänk värmen till 175 grader.
    3. Rensa kycklingen och dela köttet i småbitar. Fördela det i pajskalet och smula över fetaost. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk ca 1 tsk salt och nymald svartpeppar. Häll äggstanningen i pajskalet och fördela salamiskivorna ovanpå. Grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter.
    4. Låt svalna något och garnera sedan med strimlor av grillad paprika och basilikablad. Servera gärna med en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    THEROSE69 30 mars 2015

    Hmm 1100g salami?

    Fin 30 mars 2015

    100 g ska det vara :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben