Kycklingpaj med grönsaker

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En "man tager vad man haver" paj som blev blev helt otroligt lyckad!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 50 g smör eller margarin
  • 4 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1,5 dl mjölk
  • Fyllning
  • 2 kycklingfileér
  • 1 tsk chipotle
  • 1 purjolök (ca 25 cm)
  • 0,5 zuccini (beroende på storlek)
  • 200 g färska champinjoner
  • 1 paprika
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • Olivolja till stekning
  • Äggstanning
  • 3 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl creme fraiche (1 burk)
  • 0,5 tsk smulad dragon
  • 1,5 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Börja med fyllningen. Hacka grönsakerna, pressad vitlök och champinjoner och bryn i olivolja tills vätskan kokat ur. Lägg grönsakerna i en skål. Skär kycklingen i små bitar och stek i olivolja. Smaksätt med salt o peppar. I slutet tillsätts chipotlen som får koka ihop med kycklingen tills vätskan försvunnit! Låt fyllningen stå.
    2. Gör pajdegen genom att smula ihop matfett, mjöl och bakpulver. Tillsätt mjölk och knåda ihop till en smidig deg! Kavla ut på ett mjölat bakbord och lägg i pajformen. Pajskalet behöver inte förgräddas.
    3. Fyll pajskalet med fyllningen och vispa ihop äggstanningen som hälls över fyllningen i formen! Se till så att stanningen fördelas jämt i pajen!
    4. Grädda i ugn 200 grader i ca 25-30 minuter
    5. Servera med en sallad och keso!
    6. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben