Kycklingpaj med mozzarella

Serverar: 4 portioner

En ljuvlig paj med kyckling, nektariner och mozzarella. Jag har valt att göra en lite smalare pajdeg men det går givetvis bra att använda en standard deg.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 50 g smör
  • 1 krm salt
  • 2 dl kesella, 10%
  • Fyllning
  • 300 g kycklingfilé
  • 1 msk smör
  • 3 nektariner
  • 200 g mozzarella
  • 2 ägg
  • 2 dl créme fraiche
  • 100 g riven grevéost
  • 2 msk hackad färsk rosmarin eller 2 tsk torkad
  • Instruktioner

    1. Arbeta ihop mjöl, smör och salt till en smidig deg, blanda i kesellan tills degen är smidig. Tryck ut degen i en smord pajform och låt vila kallt 30 minuter.
    2. Bryn kycklingfiléerna i smör i en stekpanna på medelvärme ca 10 minuter, kontrollera att de är färdiga. Skär dem i ½ cm tjocka skivor. Skär nektarinerna i klyftor, skiva mozzarellan.
    3. Blanda ägg, créme fraiche, ost och rosmarin. Häll blandningen i pajskalet. Lägg kycklingskivor, nektarinklyftor och mozzarellaskivor omlott i krämen.
    4. Grädda ca 30 minuter i 225 grader i nedre delen av ugnen. Dekorera med rosmarin.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben