Kycklingpaj med mozzarella
En ljuvlig paj med kyckling, nektariner och mozzarella.
Jag har valt att göra en lite smalare pajdeg men det går givetvis bra att använda en standard deg.
Ingredienser
Pajdeg
3 dl vetemjöl
50 g smör
1 krm salt
2 dl kesella, 10%
Fyllning
300 g kycklingfilé
1 msk smör
3 nektariner
200 g mozzarella
2 ägg
2 dl créme fraiche
100 g riven grevéost
2 msk hackad färsk rosmarin eller 2 tsk torkad
Instruktioner
- Arbeta ihop mjöl, smör och salt till en smidig deg, blanda i kesellan tills degen är smidig.
Tryck ut degen i en smord pajform och låt vila kallt 30 minuter.
- Bryn kycklingfiléerna i smör i en stekpanna på medelvärme ca 10 minuter, kontrollera att de är färdiga.
Skär dem i ½ cm tjocka skivor.
Skär nektarinerna i klyftor, skiva mozzarellan.
- Blanda ägg, créme fraiche, ost och rosmarin.
Häll blandningen i pajskalet. Lägg kycklingskivor, nektarinklyftor och mozzarellaskivor omlott i krämen.
- Grädda ca 30 minuter i 225 grader i nedre delen av ugnen.
Dekorera med rosmarin.
Liknande recept
Kommentarer (0)