Kycklingpaj med soltorkade tomater

Här behövs inga kommentarer, resultatet talar för sig själv.

Ingredienser

  • 250 g osötade digestivekex, ca 16 st
  • 100 g svalt, smält smör
  • Fyllning
  • 2 msk olja
  • 1 purjolök eller 5 salladslökar
  • 250 g philadelphiaost
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 5 ägg
  • 200 g stekta kycklinglår, ( lårfilé ) utan skinn och ben
  • 150 g soltorkade tomater
  • 100 g riven ost
  • Salt
  • Peppar
  • 1 rund kakform med löstagbar botten ca 24 cm
  • Instruktioner

    1. Krossa digestivekexen och blanda med det smälta och avsvalnade smöret. Pressa ut blandningen i formen och ställ kallt.
    2. Skiva purjon eller salladslöken tunt och fräs den i oljan utan att den får färg, låt kallna. Tärna kycklingköttet. Rör philadelphian och yoghurt till en jämn smet. Tillsätt äggen, purjon eller salladslöken, de hackade soltorkade tomaterna, kycklingköttet, och osten. Smaka av med salt och peppar.
    3. Häll fyllningen i formen. Grädda i mitten av ugnen i 160 grader 60-70 minuter tills fyllningen stelnat. Täck över med folie om det behövs.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben