kycklingpaj med svamp

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Portvinet kan utelämnas om så önskas. Vinet ger dock extra smak.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 400 g Kycklingfilé
  • 2 styck Gul lök
  • 100 g Bacon
  • 150 g Svamp
  • 1 msk Kycklingfond (konc)
  • 3 msk Portvin
  • 2 dl Crème fraiche (lätt 5% )
  • Matfett till stekning
  • Salt
  • svartpeppar
  • Tillbehör
  • 1 st Paprika
  • Timjan (färsk)
  • Blandsallad
  • Instruktioner

    1. Förbered: Skala och hacka lök. Skär svamp och bacon i bitar. Skär kycklingfiléerna i små tärningar.
    2. Stekpanna: Hetta upp matfett på medel­värme och fräs löken mjuk i ca 5 minuter utan att bränna. Lägg åt sidan. Höj värmen något och stek bacon och svamp tills det fått färg. Lägg åt sidan.
    3. Stek kycklingen 2-3 min. Rör om. Smaksätt med salt, peppar, fond och portvin. Tillsätt lök, svamp och bacon. Blanda med crème fraiche.
    4. Paj: Lägg allt i pajformen och sätt i ugn tills allt är varmt i cirka 30 minuter. Tag ut och garnera med paprika och färsk timjan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben