Kycklingpanna med timjan

Serverar: 4 portioner

En snabblagad, enkel och härligt krämig kycklingpanna med timjan blir den perfekta vardagsmiddagen för hela familjen! Kycklingpannan gör du av bland annat kycklingfiléer, tomater, crème fraiche och timjan och serverar med nykokt ris och sockerärter.

Ingredienser

  • 4 port ris eller annat gryn
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk smör eller margarin
  • Salt
  • Peppar
  • 1/2 msk timjan
  • 2 dl crème fraiche
  • 1/2 dl vatten
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 hönsbuljongtärning eller kycklingfond (1 hönsbuljongtärning motsvarar 1 1/2 msk kycklingfond)
  • 150 g sockerärter
  • 2 tomater
  • Instruktioner

    Koka ris enligt anvisningen på förpackningen. Skär kycklingen i stora kuber. Stek den i matfettet i en stekpanna. Krydda med salt, peppar och timjan. Blanda crème fraiche, vatten, tomatpuré och smulad buljongtärning eller fond. Rör ner det i pannan. Låt sjuda ca 10 minuter eller tills kycklingen är färdig. Koka sockerärterna några minuter i saltat vatten. Skär tomaterna i tärningar och vänd ner i pannan. Servera kycklingpannan med ris och sockerärter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben