Kycklingpasta med kantareller

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Uppskattas av både stora och små

Ingredienser

  • 500 g kycklinglårfilé
  • 400 g torkad pasta, tex pappardelle
  • 100 g soltorkade tomater i olja
  • 200 g salsicciakorv
  • 400 g färska kantareller
  • 2 st schalottenlökar, finhackade
  • 50 g små kaprisbär
  • 100 g parmesanost
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • Olivolja
  • 50 g smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Dela kycklingen i mindre bitar, stek i panna med olivolja på hög värme så att den blir genomstekt. På slutet, rör ner 2 pressade vitlöksklyftor och vänd runt i pannan, lägg kycklingen åt sidan, salta och peppra.
    2. Stek kantarellerna i smöret och tillsätt på slutet schalottenlöken samt den skivade salicciakorven.
    3. Skär tomaten fint samt hacka över kaprisbären grovt och finhacka rosmarinen.
    4. Koka pastan enligt förpackningen.
    5. Vänd ner kycklingen, kantarellerna och korven i pastan och blanda runt, salta och peppra efter behov. Blanda ner crème fraicheen så att pastan blir lite krämig.
    6. Avsluta med att strö över kapris, tomat och rosmarin samt hyvla parmesanosten över pastan precis innan du serverar.
    7. Vill du göra rätten vegetarisk, öka på mängden svamp och byt ut korven mot tex röd paprika, zucchini, eller stekt aubergine.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben