Kycklingpasta med pesto

Serverar: 4 portioner

Pesto, tärnad tomat och parmesanost ger friska och rejäla smaker till den här pastarätten med kyckling som är snabb att laga.

Ingredienser

  • 225 g pasta
  • 3 msk smör
  • 600 g kycklingfilé, tärnad
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk tomatpuré
  • 4 dl mjölk
  • 3-6 msk grön pesto
  • 2 tomater, tärnade
  • 1 dl parmesanost, riven
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt paketets anvisningar. Låt den rinna av och håll den varm.
    2. Under tiden pastan kokar: Smält smöret i en stor stekpanna. Stek kycklingen sex-åtta minuter tills den är gyllene och genomstekt.
    3. Rör ner mjöl och tomatpurén i stekpannan och fräs cirka en minut. Rör ner mjölken lite i taget, på låg värme. Koka upp och sjud under omrörning cirka en minut tills såsen börjar tjockna.
    4. Blanda ner peston, lite i taget, och smaka av efterhand efter önskad styrka.
    5. Tillsätt tärnad tomat, parmesanost och pasta och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    nordan71 29 september 2011

    Gott och gick fort att göra, alltid ett plus :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben