Pesto, tärnad tomat och parmesanost ger friska och rejäla smaker till den här pastarätten med kyckling som är snabb att laga.
Ingredienser
225 g pasta
3 msk smör
600 g kycklingfilé, tärnad
2 msk vetemjöl
1 msk tomatpuré
4 dl mjölk
3-6 msk grön pesto
2 tomater, tärnade
1 dl parmesanost, riven
Instruktioner
Koka pastan enligt paketets anvisningar. Låt den rinna av och håll den varm.
Under tiden pastan kokar: Smält smöret i en stor stekpanna. Stek kycklingen sex-åtta minuter tills den är gyllene och genomstekt.
Rör ner mjöl och tomatpurén i stekpannan och fräs cirka en minut. Rör ner mjölken lite i taget, på låg värme. Koka upp och sjud under omrörning cirka en minut tills såsen börjar tjockna.
Blanda ner peston, lite i taget, och smaka av efterhand efter önskad styrka.
Tillsätt tärnad tomat, parmesanost och pasta och servera genast.
Gott och gick fort att göra, alltid ett plus :)