Kycklingpasta med pesto

Från Pirkka-tidningen

Ingredienser

  • 300 g Pirkka trottole figurpasta
  • 1 dl Pirkka citronpesto
  • 1 liten purjolök, 150 g
  • 1 paprika, 200 g
  • 250 g Pirkka ­miniplommontomater
  • 450 g strimlad ­kyckling, Pirkka (naturell)
  • 2 msk olja
  • 0.75 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • Flisad eller riven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen i saltat vatten.
    2. Skär itu purjolöken på längden, skölj den och skär den fint. Tärna paprikan och skiva eller halvera tomaterna.
    3. Stek den strimlade kycklingen i fett i stekpanna. Krydda med salt och peppar och lägg upp det färdiga köttet på en tallrik. Fräs purjolök och paprika lätt i fett. Lägg i kyckling och tomater. Låt allt bli genomvarmt.
    4. Smaksätt den avrunna pastan med citronpesto. Lägg sedan i kycklingen och grönsakerna. Servera parmesanost till.
    5. Näringsinnehåll/portion (ca 390 g): energi 570 kcal, proteiner 38 g, kolhydrater 56 g, fett 21 g

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben