Kycklingpiccata med citronsås

Serverar: 4 portioner

Fin gyllene stekyta får kycklingen när du panerar den i parmesanost. Servera med citronsås

Ingredienser

  • 500 g kycklingfiléer
  • Panering
  • 2 äggulor
  • 2 dl riven parmesanost
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 1/2 tsk salt
  • 2 1/2 msk vatten
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 3 msk smör
  • Citronsås
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl grädde
  • 1 citron
  • 1 krm gurkmeja
  • Garnering
  • 1 skivad citron
  • 2 msk kapris
  • Instruktioner

    1. Dela filéerna horisontellt så de blir tunna. Lägg dem på en skärbräda och banka ut dem med botten av en kastrull.
    2. Panering : Blanda äggulor, parmensanost, paprikapulver och vatten i en skål. Blanda mjölet med salt och peppar i en djup tallrik. Doppa kycklingen först mjölet och därefter i äggblandningen.
    3. Stek filéerna ca 5 min på medelvärme i smör tills de är genomstekta och fått fin färg.
    4. Citronsås: Smält smöret, rör ner mjölet och späd med vatten, buljongtärning och grädde. Låt såsen sjuda under omrörning 5 min. Smaka av med pressad citron, salt och peppar. Tillsätt gurkmeja för att få fin färg.
    5. Garnera piccatan med en skiva citron och kapris. Servera med citronsås, hasselbackspotatis och gröna ärtor.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Lenaduvelund 17 februari 2017

    Laga det det! var hur gott som helst det bästa vi har ätit på länge

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben