Kycklingpytt med chilicréme

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Snabbt, enkelt, gott.

Ingredienser

  • 450 g kycklinglårfilé
  • 2 morötter
  • 4 potatisar
  • 1 palsternacka
  • 1 liten purjolök
  • ½ msk torkad timjan
  • Smör till stekning
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 2 msk sweet chilisås (ev mindre om du inte vill ha den så stark)
  • Citronsaft
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen i mindre bitar.
    2. Skala morot, potatis och palsternacka och skär sedan i centimeterstora tärningar.
    3. Dela purjolöken på längden, skölj den och strimla sedan grovt.
    4. Fräs kycklingen i smör i en stor stekpanna på hög värme till den fått lite färg. Lyft över till ett fat.
    5. Hetta upp en ny klick smör och stek därefter grönsakerna och löken under omrörning ca 10 minuter, eller till dem börjar mjukna. Tillsätt kyckling och timjan och låt allt fräsa ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    6. Rör ihop ingredienserna till chilicrémen i en skål. Låt gärna stå en stund i kylen. Servera pytten med krämen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben