Gott med lite omväxling från vanliga pytt i pannan.
Ingredienser
500 g kycklingfilé, tärnad
4 potatisar
2 morötter
2 palsternacka
1 rotselleri
2 msk olivolja
1 zucchini
2 msk färsk dragon
1 dl crème fraiche
1 msk citronsaft
4 äggulor
Instruktioner
Skala, tärna och koka rotsakerna i lättsaltat vatten. Använd gärna en stor sil där rotsakerna får rum och sänk ned alltsammans i vattnet. När potatisbitarna är kokta tar man upp silen och låter vattnet rinna av.
Tärna under tiden kycklingköttet och fräs det tillsammans med tärnad zucchini i olivolja.
Blanda samman rotsaker och kyckling och låt fräsa tillsammans ett par minuter. Smaka av med salt och nymald peppar från kvarnen.
Blanda hackad dragon med crème fraiche och citronsaft. Smaka av såsen med salt och peppar. Servera en rå äggula i skalhalva till dem som så önskas.
Provade idag. Gott med alla rotfrukter. Hade kött istället för kyckling och ganska mycket persilja. Vill aldrig mer äta köpt pyttipanna!!!
misimurf23 mars 2009
Jätte god rätt. Jag hade inte zucchini hemma så jag fick utesluta det. Hade istället i purjolök för att få extra smak. Gjorde en currydressing av kryddor och matyoghurt till för jag hade varken dragon eller citron hemma. Det blev jätte gott.
Provade idag. Gott med alla rotfrukter. Hade kött istället för kyckling och ganska mycket persilja. Vill aldrig mer äta köpt pyttipanna!!!
Jätte god rätt. Jag hade inte zucchini hemma så jag fick utesluta det. Hade istället i purjolök för att få extra smak. Gjorde en currydressing av kryddor och matyoghurt till för jag hade varken dragon eller citron hemma. Det blev jätte gott.