Kycklingpytt med rotfrukter och dragoncreme

Serverar: 4 portioner

Gott med lite omväxling från vanliga pytt i pannan.

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé, tärnad
  • 4 potatisar
  • 2 morötter
  • 2 palsternacka
  • 1 rotselleri
  • 2 msk olivolja
  • 1 zucchini
  • 2 msk färsk dragon
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk citronsaft
  • 4 äggulor
  • Instruktioner

    1. Skala, tärna och koka rotsakerna i lättsaltat vatten. Använd gärna en stor sil där rotsakerna får rum och sänk ned alltsammans i vattnet. När potatisbitarna är kokta tar man upp silen och låter vattnet rinna av.
    2. Tärna under tiden kycklingköttet och fräs det tillsammans med tärnad zucchini i olivolja.
    3. Blanda samman rotsaker och kyckling och låt fräsa tillsammans ett par minuter. Smaka av med salt och nymald peppar från kvarnen.
    4. Blanda hackad dragon med crème fraiche och citronsaft. Smaka av såsen med salt och peppar. Servera en rå äggula i skalhalva till dem som så önskas.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    4-6
    6

    Kommentarer (2)

    Alven05 4 februari 2008

    Provade idag. Gott med alla rotfrukter. Hade kött istället för kyckling och ganska mycket persilja. Vill aldrig mer äta köpt pyttipanna!!!

    misimurf 23 mars 2009

    Jätte god rätt. Jag hade inte zucchini hemma så jag fick utesluta det. Hade istället i purjolök för att få extra smak. Gjorde en currydressing av kryddor och matyoghurt till för jag hade varken dragon eller citron hemma. Det blev jätte gott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben