Kycklingpytt med timjan- och citronsås

Serverar: 2 portioner

Tid: 40 minuter

En god variant på pytt som görs på kycklingfilé.

Ingredienser

  • 300 g potatis
  • 1 stor morot
  • 1½ msk smör
  • Salt efter smak
  • Svartpeppar efter smak
  • 1 purjolök
  • 2 kycklingfiléer, à 150 g
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 dl matyoghurt 8 %
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • Finrivet skal av ½ citron
  • Instruktioner

    Skala och tärna potatis och morot fint. Stek i 1 msk smör i en teflonpanna tills allt är mjukt, 15-20 min. Salta och peppra. Ta upp och lägg åt sidan. Skölj och strimla purjolöken. Tärna kycklingen. Stek lök och kyckling i ½ msk smör i samma panna tills kycklingen är klar och har fått färg. Blanda ner rotfrukterna och stek tillsammans i 3-5 min. Vänd ner persilja. Blanda yoghurt, timjan och citron till en sås. Smaka av med salt och peppar. och servera till pytten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben