Kycklingqueneller med vitlöksstekta haricots verts och tomatsås

Serverar: 4 portioner

Queneller är avlånga färsbullar av fisk, fågel eller ljust kött som pocheras i buljong eller lättsaltat vatten.

Ingredienser

  • 600 g kycklingfilé
  • 1 gul lök
  • 2+2 vitlöksklyftor
  • 400 g hela tomater, en burk
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 citron
  • 1 kruka timjan
  • 1 ägg
  • 500 g frysta haricots verts
  • Socker
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Olivolja
  • Tillbehör
  • Potatismos kryddat med fransk senap och timjan eller gott surdegsbröd
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka lök och 2 vitlöksklyftor. Lägg löken i en gryta och tillsätt tomater, tomatpuré, 1 tsk socker, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Låt koka under lock ca 15 minuter. Mixa slätt med mixerstav.
    2. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet från halva citronen och pressa ut 1 msk saft. Skär resten av citronen i klyftor. Hacka halva krukan timjan.
    3. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Mixa dem i en matberedare tillsammans med citronskal, ägg, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Blanda i den hackade timjanen.
    4. Koka upp 7 dl vatten med 1 tsk salt. Forma kycklingfärsen till ovala bullar (queneller). Lägg dem i grytan och låt sjuda under lock ca 10 minuter, tills de är genomkokta.
    5. Skala och skiva 2 vitlöksklyftor. Fräs dem i 2 msk olja ca 3 minuter. Tillsätt haricots verts och låt fräsa ca 5 minuter. Krydda med ½ tsk salt.
    6. Servera quenellerna med citronklyftor, tomatsås, haricots verts och potatismos eller bröd. Garnera med resterande timjan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben