Kycklingrulader fyllda med spenat och gorgonzola med rostad potatis

Serverar: 4 portioner

Kyckling är kanske inte råvaran som ger mycket smak åt en rätt. Men har du lite gorgonzola i din kycklingrulad så har du en rätt som är fantastiskt god och med massor av smaker.

Ingredienser

  • 8 potatisar
  • 1 msk olivolja
  • 1½ tsk torkad rosmarin
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 kycklingfiléer, á ca 200g
  • 400 g färsk bladspenat eller 100-150 g djupfryst
  • Smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 schalottenlök
  • 50 g gorgonzolaost
  • 6 valnötter
  • Olivolja
  • ½ gul lök
  • 1 dl vitt vin
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Tandpetare
  • Servering
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skala och dela potatisen i halvor (färskpotatis oskalad). Lägg den i en ugnsform, tillsätt olivolja, strö över rosmarin, salt och peppar. Rör om och sätt in formen mitt i ugnen. Rosta potatisen ca 25 minuter. Vänd den med en stekspade några gånger under stektiden.
    3. Putsa kycklingfiléerna, lägg handflatan på en filé och skär försiktigt tre eller fyra tunna skivor på längden. Gör likadant med den andra filén. Salta och peppra på skivornas båda sidor.
    4. Skölj den färska bladspenaten väl och skär bort stjälkarnas grövsta delar. Förväll spenaten i kokande vatten i 1 minut, låt den rinna av i ett durkslag. Tinad djupfryst spenat ska bara rinna av väl.
    5. Smält smör i en stekpanna. Tillsätt finhackad vitlök och schalottenlök och fräs löken på låg värme i några minuter utan att det tar färg. Tillsätt spenat och stek den tillsammans med löken ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Låt spenaten svalna och blanda sedan i gorgonzola, skuren i bitar och grovhackade valnötter. Rör om till en jämn blandning.
    6. Fördela spenatblandningen på kycklingskivorna, men inte allt för nära kanterna. Rulla ihop skivorna och fäst med en tandpetare. Värm olivolja i en stekpanna. Lägg i lökhalvan med snittytan nedåt i pannan och låt den fräsa långsamt 3-4 minuter.
    7. Lägg ner ruladerna i pannan och bryn dem runtom tills de fått färg. Tillsätt vin och späd eventuellt med lite vatten. Låt ruladerna puttra under lock i 10-15 minuter. Ta upp löken och kasta den.
    8. Servera ruladerna med den rostade potatisen och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben