Kycklingrullader med skinka

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Kycklingrullader med skinka

Ingredienser

  • 12 kycklinglårfiléer
  • 12 skivor parmaskinka eller rökt skinka
  • 1 bit parmesanost skuren i 12 stavar
  • Salt
  • Peppar
  • Sås
  • 3 dl kalvbuljong
  • 2 dl marsalavin eller
  • 1 bit purjolök
  • 1 stor morot fint strimlad
  • Pasta gärna med smak av tomat
  • 50-75 g magarin
  • Instruktioner

    1. Banka ut köttet. Så gott det går salta och peppra på båda sidor, lägg på en skiva skinka och en stav parmesanost, den får inte vara så lång så att den sticker ut på sidorna.
    2. Rulla i hop och fäst med tandpetare eller steksnöre. Stek rulladerna sakta runt om i rikligt med matfett i en stor stekpanna tills dom har fått färg. Ta upp och lägg dem i en eldfast form, spara skyn. Vispa ur stekpannan med buljongen och vinet och sila ner i en kastrull.
    3. Koka upp och låt sakta sjuda tills hälften återstår, ta bort från värmen och vispa ner smöret i klickar. Smaka av med salt och peppar och håll varmt utan att koka.
    4. Ställ in rulladerna i ugnen i 180 grader ca 10 min. Servera med ris och en god sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    EidAn01 31 januari 2011

    2 dl marsalavin eller ...? Vad är alternativet? Var iallafall jättegott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben