Kycklingsallad med apelsin och nötter

Serverar: 4 portioner

Ljummen och fräsch sallad med vinterns grönsaker och smak av apelsin.

Ingredienser

  • 3 ugnsstekta kycklingbröst
  • 1 palsternacka
  • 2 morötter
  • 2 dl dinkel helkorn
  • 1 apelsin
  • 70 g grönsallad, blandad
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 dl rostade hasselnötter
  • Apelsinsås
  • 2 dl gräddfil
  • 1 apelsin, skalet av
  • 1 tsk malen ingefära
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Rör ihop ingredienserna till såsen och ställ kallt.
    2. Skala rotfrukterna och hyvla dem med skalaren. Koka dinkelkornen enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och rör ner rotfrukterna direkt.
    3. Skala apelsinen och skär i bitar. Skär den färdiga kycklingen i skivor. Blanda dinkel och rotfrukter med apelsin, sallad och olja. Lägg på kycklingen. Strö över salt och nötter.
    4. Servera med såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben