Kycklingsallad med mango och groddar

Serverar: 4 portioner

Att använda frukt i sallad är gott och ökar på vitamininnehållet. De kalla kokta potatisarna kan du byta ut mot lite pasta som har blivit över eller ytterligare någon grönsak.

Ingredienser

  • 4 kycklingfilé100 g styck
  • 2 potatis kall och kokt
  • 1 mango
  • 1 avocado
  • 2 tomater
  • 1 röd lök liten
  • 50 g fetaost, pastöriserad
  • 2 skivor fullkornsbröd
  • 1 msk smör
  • 3 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 lime
  • 2 msk balsamvinäger, vit
  • Salt
  • Peppar
  • 1 paket alfalfagroddar finns bara 1 storlek
  • 10 svarta oliver kan uteslutas
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen i mindre bitar och bryn den i smör tills bitarna är genomstekta. Du kan också koka kycklingbitarna i lättsaltat vatten. Skala och skör potatis, mango, avokado, tomater och rödlök i bitar eller skivor. Dela fetaosten i kuber.
    2. Tärna brödskivorna och stek dem frasiga i smör.
    3. 3landa ingredienserna till dressingen. Lägg upp kyckling, potatis och grönsaker på ett fat och ringla över dressingen.
    4. Dekorera med brödkrutonger, alfagroddar och de svarta oliverna

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben