Kycklingsallad med tonfisksås

Serverar: 4 portioner

En lyckad kombination av Nizzasallad och vitello tonnato. Frankrike möter Italien i denna fräscha sallad!

Ingredienser

  • 150 g färska gröna bönor
  • 1 burk stora vita bönor, 400 g
  • 1 grillad kyckling
  • ½ gurka
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk pressad citron
  • Flingsalt
  • Nymalen svartpeppar
  • 1 huvud romansallad
  • 4 hårdkokta ägg
  • 2 salladslökar
  • 1 dl svarta oliver
  • Tonfisksås
  • 1 burk tonfisk i vatten, à 200 g
  • 2 msk kapris
  • 3 msk majonnäs
  • 2 msk pressad citron
  • 3/4 dl gräddfil
  • Flingsalt
  • Nymalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka de gröna bönorna mjuka i lättsaltat vatten. Låt kallna. Skölj de vita bönorna och låt rinna av. Dela kycklingen i mindre bitar. Skär gurkan i bitar och dela tomaterna. Blanda bönor, kyckling, gurka, tomater, olivolja och citronsaft. Krydda med salt och peppar.
    2. Dressingen: Låt tonfisken rinna av. Mixa alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
    3. Lägg grönsalladen på ett fat. Fördela kycklingsalladen över. Toppa med klyftade ägg, strimlad lök och oliver. Servera med dressingen.

    Liknande recept

    3
    25 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben