Kycklingsoppa à la min mamma

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 25 minuter

Smaskig soppa som värmer gott en kylig dag!

Ingredienser

  • 1 grillad kyckling
  • 1 medelstor purjolök
  • 1 syrligt äpple
  • 1 röd paprika
  • 1 liten burk majs
  • Salt
  • Peppar
  • 1-1/2 msk curry
  • 1 msk margarin eller smör
  • 8-10 dl hönsbuljong
  • 1/2 dl grädde eller mjölk
  • 2 msk mjöl
  • Instruktioner

    1. Skala äpplet. Dela sedan äpplet i tärningar ca 1x1cm. Ansa och skiva purjolöken. Skär paprikan i bitar som är ungefär lika stora som äppelbitarna. Bryn äpplet, paprikan och purjolöken i margarinet och curryn. Späd med lite av hönsbuljongen. När äpplet, paprikan och purjolöken mjuknat tillsätt resten av hönsbuljongen. Låt koka 5-10 minuter.
    2. Red av med redning gjord av vatten, mjölk eller grädde och mjölet.
    3. Rensa ut köttet ur kycklingen i lagom stora ätbitar. Häll i kycklingköttet och majsen och låt puttra några minuter.
    4. Smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben