Kycklingsoppa med spenat och kokos

Kycklingsoppa med spenat och kokos 4 port Detta är en smakrik soppa som går fort att göra på ingredienser som kan finnas hemma på lut. Kokosmjölk kan ha olika fetthalt och därför kan du minska på mängden om kokosmjölken är fet. Receptet är smakrikt men en ganska snäll hetta. Lägg i mer Sambal eller chili om du vill ha den hetare.

Ingredienser

  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 1 msk riven, färsk ingefära
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk sambal oelek (eller ca ½ röd chili)
  • ½ krm svartpeppar
  • 6-8 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 300-400 g kycklingfilé
  • 2-4 dl kokosmjölk (den mindre mängden om kokosmjölken är fet)
  • 1½ msk färskpressad lime
  • 2 msk fishsauce
  • ½-1 msk hackad koriander (frusen, konserverad eller färsk)
  • Ca 100 g bladspenat (frusen går bra)
  • En liten bit röd eller orange paprika
  • Instruktioner

    Skala lök och vitlök. Hacka löken fint. Riv ingefära och vitlök fint. Fräs lök, vitlök och ingefära i rapsolja i en kastrull några minuter. Tillsätt sambal, svartpeppar, buljongtärning och vatten. Låt koka upp. Strimla kycklingen i tunna bitar. Lägg ner lite i taget av köttet i den kokande soppan och låt det koka upp emellan. Koka ett par minuter. Tillsätt kokosmjölk, lime, fishsauce, hacka koriander och bladspenat. Koka upp igen och smaka av. Vid servering: Skär paprikan i mindre bitar och strö över soppan. Servera med bröd. Vill du göra en vegetariska rätt så byt kycklingfilén mot t ex kikärtor och fishsauce mot japansk soja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben