Kycklingsoppa med tortellini och örtolja

Serverar: 4-6 portioner

En lätt soppa som passar till lunch eller förrätt.

Ingredienser

  • ½ purjolök
  • 100 g champinjoner, färska
  • 1 msk smör, eller rapsolja
  • 1 l kycklingbuljong, stark, hemmagjort eller köpt
  • 100 g sockerärtor
  • ½ grillad kyckling, eller stekt
  • 1 msk timjan, färsk
  • 1 paket tortellini, med ost, färsk 250 g
  • ½ tsk strösocker
  • Salt
  • Svartpeppar, nymalen
  • Örtolja
  • 1 kruka basilika
  • 1 tsk citronskal, rivet
  • 1 dl olivolja
  • ½ krm salt
  • Instruktioner

    1. Dela och skölj purjon och strimla den fint. Torka svampen ren med ett fuktigt hushållspapper och skär den i skivor.
    2. Hetta upp smör eller olja i en stor gryta och bryn purjo och champinjoner lätt. Häll i buljongen och låt det sjuda cirka 10 minuter.
    3. Skölj och strimla sockerärterna och plocka köttet från kycklingen under tiden. Lägg det i soppan och låt allt sjuda ytterligare ett par minuter.
    4. Hacka timjan och tillsätt den i grytan. Avsluta med att lägga i tortellinin och låt den sjuda den tid det står på paketet. Tillsätt socker och smaka av med salt och peppar.
    5. Mixa basilikabladen med citronskal och olja till en slät blandning. Smaka av med salt. Servera örtoljan till soppan.
    6. Äts den som lunch räker den till 4 personer och som förrätt till 6 personer.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben