Kycklingspett i örtmarinad

Serverar: 12 portioner

Den här går att förbereda en dag i förväg. Låt kycklingspetten ligga i marinaden ett dygn före servering. Kycklingspetten kan serveras både varma och kalla som plockmat eller som en rätt i en buffé.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • Marinad
  • 1 dl persilja, gärna kruspersilja
  • 1 kruka(or) basilika, färsk
  • 1 vitlöksklyfta(or)
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk citronskal
  • ½ dl olivolja
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 150 grader. Mixa alla ingredienserna till marinaden i en matberedare eller i en glasmixer. Häll upp marinaden i ett djupt ugnsfast fat. Dela varje kycklingfilé i tre bitar på längden. Trä upp kycklingen på träspett och lägg ner i marinaden. Se till att marinaden fördelas jämnt. Stek spetten hastigt i en stekpanna, de ska få en gyllenbrun färg. Salta och peppra. Lägg tillbaka spetten i ugnsformen och ställ in i ugnen, ca 5 – 8 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben