Kycklingspett med auberginekräm

Serverar: 2 portioner

Arabisk pita köper man i invandrarbutiker. Hittar man det inte går det lika bra med mjukt tunnbröd eller vanligt pitabröd.

Ingredienser

  • 200 g kycklingfilé
  • ½ msk pressad citron
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk spiskummin
  • ½ tsk paprikapulver
  • Auberginekräm
  • 1 aubergine (325 g)
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 2 msk mini fraiche (5%)
  • ½ msk pressad citron
  • ½ tsk salt
  • Tillbehör
  • ½ gurka (175 g)
  • ½ rödlök (50 g)
  • 2 msk pressad citron
  • 1 tsk strösocker
  • 1 kruka grönsallad
  • 2 tomater (150 g)
  • 3 pitabröd, gärna arabisk pita (180 g)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader och grill.
    2. Dela kycklingfiléerna på längden och trä upp på spett. Pressa över citronsaft och vänd runt kycklingspetten i kryddblandningen.
    3. Auberginekräm: Ansa och skölj och halvera auberginen på längden. Grilla den mjuk på grillen eller lägg den med skalet upp på plåt med bakplåtspapper. Grilla den högt upp i ugnen ca 10 min. Vänd och grilla 5 min till. Låt svalna lite innan auberginen skalas. Mixa aberginköttet tillsammans med övriga ingredienser i en mixer eller matberedare.
    4. Tärna gurkan fint. Skala och strimla rödlöken fint. Lägg dem i var sin skål och häll på ½ msk citronsaft samt ½ rsk socker på var och en, och vänd runt. Strimla ev salladen och gärna tomaterna.
    5. Grilla kycklingen på grillen eller i övre delen av ugnen ca 7 min, vänd efter halva tiden.
    6. Servera kycklingspetten med auberginekräm, gurka, rödlök, sallad, tomat och pitabröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben