Kycklingspett med bacon och persikoyoghurt

Serverar: 4 portioner

Det här är en lite annorlunda variant av grillspett. Baconets fina röksmak och en fruktig sås passar bra tillsammans med kycklingen.

Ingredienser

  • 500 g kycklingfiléer
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 paket bacon
  • 1 persika
  • ½ rödlök
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 3 msk mango chutney, gärna sweet & spicy
  • 600 g nykokt färskpotatis
  • Instruktioner

    1. Putsa kycklingfiléerna och krydda dem med salt och peppar. Vik ihop filéerna och linda en baconskiva runt varje. Trä två spett genom varje kycklingpaket, då blir det mer stabilt.
    2. Kärna ur och tärna persikan. Skala och finhacka löken. Blanda persika, lök, yoghurt och chutney.
    3. Grilla spetten runt om över glöd, ca 10 minuter. Kycklingsaften ska vara ofärgad när kycklingen är färdiggrillad. Servera spetten tillsammans med såsen och nykokt färskpotatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben