Kycklingspett med citron och kapriscrème

Serverar: 4 portioner

Så enkelt och så gott. Potatis som krossas grovt och blandas med lite crème fraiche och pepprig ruccola.

Ingredienser

  • 500 g kycklinglårfilé
  • ½ king solo vitlök
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk + 1 tsk + 1 krm salt
  • 1 krm + 1 krm + 1 krm nymald svartpeppar
  • 800 g potatis
  • 50 g ruccola
  • 1 dl + 1 dl crème fraiche
  • 3 msk kapris
  • 1 msk pressad citron
  • Instruktioner

    1. Putsa och skär kycklingen i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken. Blanda kycklingen med hälften av vitlöken, olivolja, 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Trä upp kycklingen på 8 små träspett.
    2. Koka potatisen och skär den i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Mosa potatisen grovt. Blanda med 1 dl crème fraiche. Grovhacka rucolan och blanda i moset. Smaka av med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
    3. Hacka kaprisen och blanda med 1 dl crème fraiche och citronsaft. Smaka av med 1 krm salt och 1 krm peppar.
    4. Grilla spetten i grillpanna runt om cirka 8 minuter tills kycklingen är genomstekt. Servera spetten med mos och sås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben