Kycklingspett med mango och avokado

Serverar: 4 portioner

Fräscht och fruktigt gott till de saftiga kycklingspetten. Börja med att blötlägga spetten om de är av trä eller bambu.

Ingredienser

  • Grillspett
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1 rödlök
  • 2 nektariner
  • Olivolja
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Torkade chiliflakes
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • Sallad
  • 2 mango
  • 1 avokado
  • 100 g sockerärter, finstrimlade
  • 6 körsbärstomater
  • ½ dl rostade pinjenötter
  • Ca 30 g rucolasallad
  • 1 kruka koriander
  • Rivet skal av ½ lime
  • Saft av 1 lime
  • Sås
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 1-2 msk honung
  • Instruktioner

    1. Putsa lårfiléerna fria från fett och skär dem i mindre bitar. Trä upp på spett varvat med klyftad lök och klyftade nektariner. Vänd spetten i olivolja. Krydda med salt, peppar och chiliflakes. Kläm in lite rosmarin mellan kycklingbitarna på spetten.
    2. Skala och skär mangon och avokadon i små kuber. Blanda försiktigt med finstrimlade sockerärtor, tomater, rostade pinjenötter, rucola och koriander. Toppa med rivet limeskal och -saft.
    3. Blanda matlagningsyoghurt och honung. Grilla spetten på medelvärme, ca 3 minuter per sida.
    4. Servera spetten tillsammans med salladen och såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben