Kycklingspett tandoori

Serverar: 4 portioner

De här klassiska kycklingspetten med kryddig yoghurtmarinad är en mycket populär indisk rätt.

Ingredienser

  • 4 kycklingbröstfiléer à ca 150 g
  • 2½ dl matlagningsyoghurt
  • 3 msk tandooripasta
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 3 msk finhackad koriander
  • 1 msk olja
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfiléerna i bitar, ca 3-4 cm stora. Lägg kycklingbitarna i en skål.
    2. Gör marinaden genom att blanda yoghurt, tandooripasta, citronsaft och koriander i en skål. Rör om och blanda väl.
    3. Häll yoghurtmarinaden över kycklingbitarna och blanda så att de täcks ordentligt av marinaden. Täck över med plastfolie och marinera i kylskåpet minst 30 minuter och högst tre timmar. Lägg 16 små träspett i blöt i kallt vatten så de inte kan fatta eld.
    4. Hetta upp grillen eller sätt ugnens grill på högsta effekt. Pensla grillgallret med olja. Fördela kycklingbitarna på träspetten så att alla spett innehåller lika mycket kyckling. Pensla med överbliven marinad.
    5. Grilla kycklingspetten åtta minuter, vänd dem ofta så de blir jämnt grillade runt om. Servera genast med ångkokt ris, skivad tomat och gurka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben